~FOLLOWER TERRBAEK~

23 Julai 2015

kelahiran Nur Wafiya

assalamualaikum..

Alhamdulillah.. harini sudah 25hari ummi berpantang. mood raya syawal ke7.. tp syg hanya mampu melihat shajoo..kiki

okais.. since lama xbuka blog. kalini nk citer pasal kelahiran baru Nur wafiya ahmad danial.

diusia kandungan ummi 33w... 23hb mei 2015.kami (ummi,abi,kak wardah dan abang dayyan) berangkat pulang ke kb.. utk persediaan bersalin. oleh kerana air asia hanya menerima ibu hamil 34w shj. jd terpaksa la kami balik awl ke kmpung.. hehe

segala checkup semua telah di transfer ke sana. hari berganti hari.. bulan berganti bulan. Alhamdulillah, pd usia 39w 2d.. hari jumaat..
pd malam itu.. ummi dan famly smpt berbuka puasa dekat umah atok di pengkalan chepa..sambil2 menunggu flight abi yg akan landing sekitar jam 11,45mlm,26hb jun 2015. setelah kami pickup abi ,kami terus pulang ke kok lanas. sekitar jam 12,30pg,27hb jun 2015 kami tiba di teratak umah nanny..

jam 3pg. ummi xdapat tido lena.. tetiba rasa mild contraction.. seusai bersahur.. abi sempat mengurut2 belakang ummi.. dan waktu itu juga ummi dah berpesan pada abi.. rasa mcm dh xlama.. syukur sebab baby betol2 menunggu kepulangan abi disisi.. sebelum keluar..

selepas bangun dr tido.. lbih kurang jam 10pg.. ummi ke tandas.. dan ada show turun darah bercampur lendir. waktu tu terus inform abi. minta bersiap. masa tu sempat lg ummi tnya nk bersalin kat mana? sebab sblm ni ada bincang dan book dkat hospital bersalin annisa kb.just nk kompem kan semula la konon. abi jawab. kita terus ke annisa.

jam 11pg bertolak dr kok lanas.. jalan agak jem.. dan kami tiba lebih kurang jam 12 lbih. setelah check in dan daftar. terus masuk bilik 1st class utk berehat smentara mnunggu doc dtg cek.

pd jam 1 tghri doc cek jalan, dan bukaan br 2cm. jadi ummi relax dan berehat2 dulu.

contraction biasa shj. sehingga la jam 10mlm,, nurse dtg check kekerapan contraction dan ada memaklumkn hnya contraction biasa shj. xkuat, jadi ummi ada fikir mungkin masih 2cm lg bukaannya.. waktu itu ada tanya nurse jika boleh balik pd keesokan harinya. yaitu hari ahad. nurse just gitau mungkin boleh bertnya doc yg akan dtg smula utk cek jalan selepas tarawih nanti. masa ni abi dh decide.. kalau xkua jgk. mungkin nk minta induce..hehe cuakk dh umi

jam 10,30 mlm doc dtg cek. dan memaklumkan bukaan sudah 8cm. semua yg ada dlm bilik terkejut.. asbab ummi nampak relax dan xrasa sakit. jam 11 lbh ummi ditolak ke labour room.

kakak dan abang di jaga oleh nanny dan ayah teh dlm bilik smpai la ummi selesai bersalin.

jam 12.35pg bersamaan 28 jun 2015 lahirlah seorang puteri ketiga. ditemani oleh abi..seberat 2.8kg secara normal

sebenarnya ummi sgt2 bertuah kerana disaat melahirkan wafiya.. abi pertama kali masuk menemani ummi dlm labour room..

terima kasih xterhingga..Alhamdulillah.. pengalaman manis kalini

catatan ummi
7 syawal

3 ulasan:

  1. Рекомендую:) индивидуалки массаж Москва
    Запредельное удовольствие, которое ты еще не испытывал!!! Я очень горячая!!! Оторваться от меня будет сложно! Поверь, Ты никогда не забудешь это приключение...

    BalasPadam
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam

ape pandangan anda??jom komen post mawar yea...=)