~FOLLOWER TERRBAEK~

26 Mei 2014

PROSES PACKING BARANG, PINDAH RUMAH

BISMILLAH..

salam semua.. dah lama xupdate blog.. sebulan lebih ummu wardah dan dayyan bercuti di kampung bersama anak2.. meninggalkan abi di nilai.. cukup2 menyeksakan..tak tau la orang lain yg PJJ tu mcm mana.. kami yg tak pernah berpisah jauh ni.. berpisah sekejap2 pun dah rasa longlai.. baik pada 22hb april.. konon nak balik 2 mggu je.. sekali pikir nak dapat kunci rumah, jadi abi minta hold dlu di kampung untuk setel kan hal rumah.kalau boleh nak cat, dan angkut barang siap2 waktu kami takde.. jadi kami datang dgn segala perkara yg sudah selesai..tapi kebetulan pada minggu ketiga,kami diduga..mertua kesayangan aka ummi kpd abi masuk wad secara mengejut.agak lama juga lah my mil dekat wad..seminggu.. dan keputusan mengenai penyakit tersebut masih belum dapat sehingga kini.. bila dapat tahu mil tak sihat.. kami amik keputusan untuk berada di kampung lama sikit.. senang abi nak ulang alik tiap2 minggu ke kg jenguk mil. kebetulan kunci rumah pun belum lagi dapat...harap minggu ni setel la.

syukur ahad pg kami tiba di nilai 3 beranak.. punya lah mencabar pasaii nk kena dukung dayyan yg bambam tu di klia..semput mak..hehe

harini hajat nak kemas2 apa yg patut.. tak tau lah..rasa macam akan pindah urgent je.. doakan smua berjalan lancar.. aminn..
Baca lagi "PROSES PACKING BARANG, PINDAH RUMAH"

27 Mac 2014

TESTIMONI KHAS SKINCARE AURA PUTERI GOLD :)

 SALAM... HARI NI UMMI NAK SHARE BEBERAPA TESTIMONI HEBATT DARI PENGGUNA SETIA SKINCARE AURA PUTERI GOLD.. 

OHYA..PACKAGING PINK TU MERUPAKAN PACKAGING BARU.. 

SET TRIAL (SABUN LOVE, KRIM MALAM DAN KRIM SIANG BOTOL PUTIH)
RM60

SET BESAR ( SABUN PETAK, KRIM MALAM DAN KRIM SIANG BERBOTOL PINK )
RM136

KESEMUA ITEM DIDALAM SKINCARE INI ADA KELULUSAN KKM YER.. SO,JANGAN RISAU.. :)

JOM TENGOK TESTIMONI..







NAK LEBIH AWESOME LUAR DAN DALAM.. UMMI CADANGKAN AMALKAN JUGA  PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE.. NAK VITAMIN?? PUN BOLEH..UMMI JUGA PENGEDAR SAH SHAKLEE..


Baca lagi "TESTIMONI KHAS SKINCARE AURA PUTERI GOLD :)"

24 Mac 2014

Kisah Baby Dayyan

Salam.. lama menyepi dari berceloteh pasal anak2.. harini ummi nukilkan beberapa perkara untuk anak lelaki ummi yang makin membesar.. :)

8hb 3 yang lalu..genap lah usia ahmad Dayyan yg ke 5 bulan. Alhamdulillah.. syukur yg amat. masih lagi kuat antibodi adik. diusia 5bulan..berat adik kini 7kg++. baru2 ini sebelum bawak adik pegi inject untuk 5 bulan.kemain lagi ummi risau.. risau jika adik demam.sejak adik lahir. adik belum pernah lagi demam, selsema.Alhamdulillah..Allah izinkan adik sentiasa sihat walafiat.

genap usia 5 bulan juga.. adik dah stat nak meniarap balik.. sebelum ni dh cuba tp try sekali dua adik dah xnak..hehe.. ummi dh mula risau. risau kot2 nanti adik kena jumpa pakar.. yerla.. kata misi kalau 5bulan xboleh meniarap lg kena refer pakar..fuhh kurus smangat ummi.. tp Alhamdulillah skrg dh makin aktif.. orang meniarap telentang balik..dia meniarap terus angkat bontot nk sondol..ekekek. sabar dik..step by step ok..

dari segi fizikal..adik sedikit lambat berbanding kakak yg boleh meniarap seawal 3bulan.. betul.. setiap kanak2 xkn sama.. ada yg xmeniarap langsung..terus merangkak pun ada.. :)

dekat nak masuk 6bulan ni.. ummi dah prepare barang2 untuk adik.. perkaraa pertama yg ummi plan ialah nak sediakan homemade food untuk adik.jadi ummi beli magic bullet baby bullet siap2 sebelum adik masuk usia 6bulan :) gelojoh betoii


syukur juga.. dapat seller yg 1 bangunan ofis dgn abi.. jadi kami prefer cod sahaja..senang.ni lagi satu perubahan dalam kehidupan ummi.. dolu2.. ummi kurang pengetahuan pasal penyediaan makanan bayi.jadi terasa sangat la khilaf bila ummi hanya bagi kakak cerelac je/bubur nasi .. xsempat pun nk sediakan makanan awal seperti puri buah,sayur2 kat kakak.tambah dengan kekangan masa + malas pun ada masa tu. sekarang takmo malas2 lagi.. nak juga adik dan kakak makan hasil air tangan ummi.. mungkin lebih enjoy kan?? dapat main masak2..eekekeke.

untuk resepi 6bulan for sure ummi nak kasi puri buah dulu..then sayur.. :P tak sabar..hari2 nak berbaby bullet :)





Baca lagi "Kisah Baby Dayyan"

19 Mac 2014

1001 KHASIAT VIVIX SHAKLEE

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang



 Tersenarai di atas adalah kebaikan, khasiat dan manfaat Vivix. Vivix cukup bagus untuk memperbaiki sel, menghapuskan radikal bebas dan memperbaiki DNA.
Penjelasannya;
  


Memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.Vivix sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.

Memperbaiki tenaga sel. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.

Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi. Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan.

10 KEBAIKAN VIVIX!
1) Menggalak penuaan yg sihat – awet muda dan anti-penuaan
2) Membantu mengelakan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3) Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
4) Mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
5) Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
6) Mengurangkan insiden bg penyakit nyanyuk
7) Membantu dlm proses penurunan berat badan
8) Menyokong kesihatan mata
9) Meningkatkan kesihatan imum badan
10) Menggalakan kesihatan keseluruhan



Vivix telah terbukti menyelesaikan masalah penyakit2 serius, antaranya :
• Diabetes
• Kolestrol tinggi
• Penyakit Kardiovaskular (Jantung)
• Tekanan Darah Tinggi
• Alzheimer atau nyanyuk
• Arthritis, Osteoporosis, Masalah sendi dan tulang
• Gout
• Letih
• Metabolisme badan RENDAH (antara sebab sukar turun berat badan)
• Masalah kulit dan bintik penuaan (kedut)
• Kanser dan tumor
• Katarak dan masalah mata
• Masalah saraf
• Lemah imun tahan daya badan - lambat sembuh



Di Shaklee, satu produk yang berjaya mencetuskan revolusi terbaru iaitu anti penuaan selular VIVIX adalah jawapan untuk masalah-masalah di atas.

Di kala usia meningkat ini, pengambilan pelbagai jenis ubat atau vitamin menjadi sangat sukar. TETAPI, anda hanya perlukan 1 SUDU TEH VIVIX sahaja sehari. Mudah sahaja kan.


Kandungan VIVIX adalah 10 kali ganda lebih kuat daripada resveratrol dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.
 
 testimoni?? (klik gambar utk lebih jelas)
  



 BERMINAT?? HUBUNGI

PUAN NUR SYAZWANI ABD RAHIM ( UMMI WARDAH DAN DAYYAN)
Shaklee Independent Distributor (ID : 1089206)
EMAIL : nurwardah.danial@gmail.com
Baca lagi "1001 KHASIAT VIVIX SHAKLEE"

18 Mac 2014

SET KESIHATAN KANAK-KANAK

* MASALAH MAWAR YANG KURANG MAKAN DAN MEMILIH MAKANAN.

Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang

Mawar ummi sangat-sangat memilih dalam soal pemakanan..jadi ummi dah buntu fikir nak bagi apa untuk mawar supaya mawar kembali berselera dan cukup segala nutrien dan vitamin dalam badan. Asbab beliau juga tersangatlah aktif.. jadi ummi hadiahkan set kesihatan kanak-kanak khas untuk mawar.Harapan ummi..mawar lebih bertenaga,sihat,pandai dan cerdas..

Set apa yang patut ummi berikan?


 Set kesihatan kanak-kanak shaklee yang membantu melengkapkan dan meningkatkan sistem imun dan menambah selera makan adalah:
Untuk Kanak-Kanak Umur 1 Hingga 3 Tahun
Omega Guard, Mealshake dan Nutriferon Shaklee 

Untuk Kanak-kanak Umur 4 Tahun Hingga 12 Tahun
Omega Guard, Mealshake dan Nutriferon Shaklee, Chewable Vita-C Shaklee dan Vitalea for Children 

Untuk Kanak-kanak 12 tahun Ke Atas
Nutriferon Shaklee, B Complex Shaklee, Caratomax, Chewable Vita-C Shaklee dan Vitalea for Children dan Vita E Complex Shaklee

Vitamin-vitamin shaklee ini membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh terhadap jangkitan virus, bakteria, kulat dan radikal bebas yang mudah menyerang system pertahanan tubuh kanak-kanak
Kombinasi set kesihatan kanak-kanak ini juga membantu anak lebih cerdik, menguatkan daya ingatan, membantu anak lebih fokus, ceria, berat badan bertambah, aktif secara normal, dan membantu meningkatkan selera makan anak anda.

TESTIMONI ??



BERMINAT UNTUK MEMBERIKAN KHASIAT YG SAMA PADA ANAK ANDA?? HUBUNGI
 
PUAN NUR SYAZWANI ABD RAHIM ( UMMI WARDAH DAN DAYYAN)
Shaklee Independent Distributor (ID : 1089206)
EMAIL : nurwardah.danial@gmail.com
Baca lagi "SET KESIHATAN KANAK-KANAK"