~FOLLOWER TERRBAEK~

13 Mac 2013

tomyam claypot..

ummi sangat2 suka tomyam...yes sangat3 suka! hujung minggu lepas,bosan makan kat tempat biasa ( ameera seafood n nusasa restauran) abi ajak makan kat seindah cafe..katanya sedap juga kat sana..ingat pula,ummi pernah temankan abi kesana,,namun xturun dari kenderaan asbab baru balik masjid..ummi lupa bawa tudung..so,nak turun pakai telekung solat..takut orang terkezut n lari macam kes dahulu..ummi matikan hajat dan minta abi tapaukan sahaja makanan.. :)

ok,haritu first time ummi try kuey tiow tomyam kat restoran thai ni..yess..first suapan kat mulut,,hanya anggukan shj yg mampu ummi berikan kpd abi..hehe nk ckp sedap sgt la tu...tp syg nk buka mulut..hoho

tomyam pedas..tp xde lada2 yg mengganggu setiap cedukan ummi..rasanya kaw...di hidangkan di dalam bekas claypot..yg pastinya aroma tomyam tu rasa bertambah lazat.whoaa..xleh byg masa tu..abis ummi hirup.. :)


tengahari tadi ummi xmakan.sbb masih lgi kenyang pekena nasi lemak kelantan kat ofis abi..so,simpan makan petang ni pulak..hajat dihati,nk lagi merasa tomyam kat sana.. :)

sorry,ummi kalau ke kedai mmg xsmpat snap2 gambar ni..so credit to en google.. :)

2 ulasan:

  1. Sdap tu tomyam..favourite dila jgk tuu..tmbah2 pregnant tomyam la pnyelamat loya.hihi

    BalasPadam
  2. tula dila...tomyam ni mmg penyelamat time2 loya..hehe sgt2 best...hr2 makan pun xpe. :)

    BalasPadam

ape pandangan anda??jom komen post mawar yea...=)