~FOLLOWER TERRBAEK~

11 Julai 2012

BETTY.. :)

salam...Alhamdulillah..akhirnya dapat juga ummi update blog ni..last update pada 31 mei..wahhh..sebulan lebih xupdate...lama betol..rindu yg amat.alang2 update blog..ummi nak memperkenalkan betty kpd sahabat..betty merupakan kawan karib mawar kat umah ni.selalu je cakap ngan betty..pastu..tibe2 klua perkataan.."kan? kan?" aihh..ummi xtau la mawar cakap ape ngan betty..kikiki..balik kampung smua orang cakap ada sleng luar sikit..huhu maybe tinggal kat umah pengasuh,xde budak2 kelantan..jadi terikut2 la dia..

okais..ekceli betty dah menetap di rumah kami hampir selama 2bulan..di beli pada 20 mei 2012...betty merupakan baka semi flat face persian..berjantina female dan berwarna seakan2 grey..tapi ada sedikit marble di bahagian badan..mybe sebab si kalil bapanya berwarna oren dan ibu nya berwarna kelabu...jadi klua la corak marble..hihhihi..insyaallah semalam genap umur betty yg ke 3bulan..sepatutnya ummi kena bawa pergi vaksin utk kali kedua..tp xmenyempat lg..insyaallah ptg ni... 

betty sgt3 sweet..xbnyak songeh..poo pee pun dalam tandas.makan okay..cuma awal2 haritu sgt3 memilih..xnak makan blackwood..nak makan wet food je.tp sebenarnya wetfood ni xbrapa elok utk kitten..so,balik kampung ummi cuba tukar kpd kibles royal canin..walaupun harganya agak mahal..tp puas hati sbab betty makan dgn banyak..500g dgn harga rm15..seyes mahal..mgkin sbb stok royal canin dah xde n susah nak cari..jd ummi beli 1kg je utk betty..habis yang ni,terpaksa la order online..

kadang3 orang tanya..tak rugi ke beli kucing dan byk habiskan duit utk mantainance betty setiap bulan..Alhamdulillah..rezeki tu ditangan Allah..syukur kerana wang sentiasa ada untuk ummi uruskan betty..mungkin itulah dikatakan rezeki..namun untuk mawar xpernah ummi lupakan.. :) 

 betty dah makin tembam..
 setelah vaksin kali pertama pada usia 2bulan..bulu betty gugur dgn teruk.skrg Alhamdulillah,bulu betty kian tumbuh..smoga makin baik dan lebat..
 suka main cat scratcher,,,main xhengat dunia sibetty ni..eyown....:)

4 ulasan:

  1. slm, welcome back wani! hihi. comelnya si betty ni.geram tengok. mesti nikuh keh?=)sukanya wardah ada meow dah kat umah. Aufa pon minat kucing jugak, balik kapom duk main kucing jah,hihi. coz mama dia pon antara peminat kucing dan binatang berbulu mcm arnab dan hamster. Dulu pernah pero hamster ngan family. Asal 2 ekor, membiak2 sapa 30ekor lebih, sapa wat bisnes jual hamster plop=) Best kan, even duit mengalir untuk keperluan si comel tp seronok=)

    BalasPadam
    Balasan
    1. btol nina...sgt3 suka..hihi memelihara binatang ni merupakan satu kepuasan bg wanie..sbb bila stress tgk gelagat kucim jd nk ssuko..hile smeta tknan tu..tmbah2 bila betty gaduh2 manja ngan wardah..walla..lagi la trsenyum lebar..skrg 1family syg betty..jln2 pun bawak..:) bisnes hamster jjadi tuh..wani tgh fikir nk bela sugar glider pulak..mana tahu leh wat bisnes..hahaha jd zoo dh pahni..

      Padam
  2. wah..sugar glider..=) semua kiut2 kan.moga2 success wani=) Nina teringat kenangan pero hamster dulu.hihi

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum :)

    Maaf yea mengganggu . Nak minta toong sikit boleh ?

    Minta tolong LIKE page n gambar nih . Kalo sudi share la naa . Mohon kerjasama awak & rakan blogger sekalian. 1 LIKE mampu membuat ibu & anaknya tersenyum bahagia. Terima kasih ,Jasa anda amat dihargai :)

    1. LIKE this page , https://www.facebook.com/Mumnbabycom


    2. LIKE this photo , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344849685583802&set=a.332350763500361.70545.111646315570808&type=1&theater&notif_t=photo_comment_tagged


    TARIKH TUTUP : 31 JULAI 2012

    BalasPadam

ape pandangan anda??jom komen post mawar yea...=)