~FOLLOWER TERRBAEK~

14 Disember 2011

kenapa HAB pilihan saya?

Salam...harini nk citer kenapa boleh terpikat dgn HAB iaitu singkatan dr "HAYAT ACAI BERRY".okay sebelum ni ummi mmg xambil kisah sgt pasal produk2 kesihatan ni..tapi bila dah terkena kat batang hidung sendiri.masa tu baru la terfikir panjang..yea,ramai dikalangan family ummi mempunyai masalah kesihatan..terutama sekali org2 yg ummi syg..sejak dari situ..ummi selalu berdoa agar ummi dapat bantu dorang agar mereka sentiasa sihat dan ceria sentiasa..

 dimulai dgn abi..yang sebelum ni selalu je sakit2 dada,cpt penat, kandungan gula dlm darah tinggi,sakit kepala,dan perut juga dh mula boroi..ada satu ms..waktu ummi tgh bergurau senda.tiba2 abi semput sakit dada..mmg time tu ummi cuak sgt2..terus cpt2 carikan myk utk disapukan agar lega skit..then pernah satu malam.sdg ummi lena tido.tibe2 ummi perasan ada org duduk kat birai katil smbil pegang2 dada..yea..suami ummi tgh mengerang kesakitan menahan keperitan yg beliau lalui..rasa sedih sgt..selalu je ummi mengadu kat nanny cz risau tgk keadaan abi sebegitu.Alhamdulillah segalanya terjawab bila ada satu hari kat ofis abi ada buat checkup utk staff2 kat BPP..byr rm50 utk check tahap kesihatan.kat situ abi ckp doktor dh siap pesan..jgn makan seafood.cz keadaan kesihatan abi dh teruk.dgn tahap gula tinggi,dan boleh menyebabkan strok.sejak dr situ kami berhati2..mmg ummi xbg dh abi mkn seafood dan mnum minuman manis.risau..abi mmg suka mkn bnda2 brminyak,berlemak dan suka je mnum mnuman berkarbonat..huhu tp bila suh checkup..ting tong.. =)

Alhamdulillah..setelah byk jg yg ummi survey ttg kebaikan sesuatu produk yg boleh menyembuhkan pelbagai penyakit..then ummi terjumpa satu ni.tp abi pulak ckp mahal..xnk ummi membazir.alamak syg..ni bkn soal mmbazir..tp soal kesihatan perlu diutamakan "itu jwpn konkrit ummi" bila lama2 duk gaduh2 manja pasal cr produk kesihatan ni.tup tup satu hr tu auntie huda gtau sal HAYAT ACAI BERRY ni.then kami beli dan try sekotak.mula2 ummi ingt mcm jus yg cm produk mula2 td..rupanya ianya pati.tanpa campuran buah2an yg lain.masa tu abi ke genting highland dgn urusan kerja selama seminggu.mmg masa nk ke genting tu.ummi dh siap2 pesan..bwk HAB bersama dan make sure take it regularly..jgn main celup2..=)

bila balik je dr kursus seminggu tu..ummi tgk ada perubahan.first dr segi fizikal..nampak sgt abi xletih dan perut turun..=P walhal balik je ptg tu.mlm terus ke pusat tuition utk mengajar.balik tgh malam boleh lg main2 dgn mawar..=) esk bgun pagi pun sama..abi npk ok.cpt kenyang katanya..Alhamdulillah.lepas tu.ummi terus decide nk jd stokis..fikir senang nk dptkan stok dan boleh amalkan selalu..

syukur.sejak jadi stokis..ummi dpat kongsikan keajaiban HAB bersama seluruh ahli keluarga yg lain..secong trial ummi bg kat nanny..yg punyai mslah kolesterol tinggi dlm darah..dan juga untuk nenek ummi yang punyai masalah sakit tulang pinggang,saraf, dan kepenatan.

sekarang berpuas hati sebab rmai yg mencuba HAB memberi kesan yg positif..semalam ummi sempat kol nenek kt kg tnya perkembangan setelah mengamalkannya hampir 2 kotak.beliau ckp ok sikit skrg..alhamdulillah..siap tnya lagi..stok ada bnyk lg x? insyaallah nenek ummi nk amalkan selalu..bukan senang nk pujuk org tua mkn bnda2 mcm ni..syukurla nenek boleh menerima HAB sebaiknya..semoga nenek cpt sembuh..aminn..

dan masih ada beberapa org lagi yg masih dlm percubaan..semoga kalian sembuh..aminn...

6 ulasan:

  1. eee..nk cuba la..leh elakkan pnat nnti msuk usim blk ni...n untuk hubby yg selalu pnat study..huhu..tp dila blk lmbt lg,bln8...agak2 ada lg x?hihi

    BalasPadam
  2. hehe..insyaallah ada dila.. k.wani ingt sapo la gadis desa..rupanya si gadis cilik yg lagi kiut miut..hehe

    BalasPadam
  3. ummu auni: hehe..xsabar nk cuba kn? mawar hari2 minum sbotol shari..skrg dh makin lalu mkn.. =)

    BalasPadam
  4. KAK INTAN..MMG TERBAEEKKK HAB NI...BEST SGT! =)

    BalasPadam

ape pandangan anda??jom komen post mawar yea...=)